دانستنی هایی راجع به روزهای پس از فارغ شدن بانوان
نوشته شده توسط:عغف عغفق در | ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲ | ۰ دیدگاهدانستنی هایی راجع به روزهای پس از فارغ شدن بانوان
رژیم غذایی بانوان شیرده پس از زایمان، نیاز به کالری و پروتئین زیادتری دارد
شش هفته نخست پس از زایمان،
دوران نقاهت پس از فارغ شدن بانوان (نفاس) نامیده می
شود.
در این زمان نیز لازم است مادر در چند نوبت ازطریق کارکنان بهداشتی مواظبت شود.
پدر و مادر هم باید به تغییرات طبیعی و ریسک هایی که سلامت مادر و فرزند را تهدید می کند آگاه باشید و
در صورت آشکارشدن علائم خطردر اولین وقت به مراکز درمانی مراجعه نمایند. تغییرات بدن مادر پس از زایمان دو تغییر عمده بدن مادر در دوران بعداز زایمان مربوط به رحم و پستان است.
مراقبت از نوک پستان
بعد از زایمان تغذیه نوزاد با شیر مادر بسیار اهمیت
دارد زیرا شیر مادر علاوه بر مزایای زیادی که دارد، احتیاجات تغذیه ای نوزاد را در
4 تا 6 ماه اول زندگی بر طرف می کند. برای تغذیه نوزاد باشیر مادر، لازم است مراقبت
مناسب پستان ها را کاملاً تمیز نگه دارد.
البته شستن نوک پستان در هر بار تغذیه نوزاد و همچنین استفاده از صابون توصیه نمی شود، فقط کافی است خانم های شیرده پستان های خود را یکبار در روز شسته و اجازه دهند تا در معرض هوا خشک شود.در بعضی مادران شیرده به دلیل وضعیت نادرست شیردهی ودر حالتی که شیرخوار به قدر کافی از هاله پستان را در دهان قرار نداده و فقط نوک پستان را می مکد، نوک پستان زخم می شود. مادر می تواند برای کمک به بهبود زخم یا شقاق نوک پستان، بعد از تغذیه نوزاد یک قطره از شیر خود را روی نوک و هاله پستان قراردهد.
حتی اگر حالتان خوب است و حتی احساس خوبی دارید، حواستان باشد که گول نخورید عوارض این ها بعدا سراغتان می آید. در روز و ساعت های معینی مهمان بپذیرید.
استراحت و آرامش شما و نوزاد در اولویت است. بنابراین هر دقیقه و ساعت این آرامش نباید به هم بخورد. حتی در سنت ما هم آمده که باید تا 40 روز هوای مادر را داشته باشید. و علم پزشکی هم می گوید 6 هفته دوران نقاهت بعد زایمان است. رفت وآمد ها را کم کنید. مادر زیاد نایستد.
ولی بعضی وقت ها لازم است که مادر راه برود، به این دلیل که فاکتورهای خونی بعد
زایمان به هم میخورد و احتمال اینکه فلبیت یا لخته در ورید های عمقی ایجاد شود ،
هست. پس باید جریان خون در بدنش بالا برود تا دچار آمبولی نشود. که در این شرایط
باید شکم را به داخل بگیرد و کف لگن رابه سمت بالا بدهد وکمی دولا شود و راه برود.
در حد 5 – 6 دقیقه و بعد دوباره مینشیند . دوباره کمی راه میرود و دوباره می نشیند.
و هر قدر که از روزهای اول بیشتر می گذرد راه رفتن را باید بیشتر کنید.
توجه
کنید که موقع خواب زیر سر و زیر پایتان در یک سطح قراربگیرد.
اگر روز دوم یا سوم پایتان درد گرفت و حس کردید که یک مسیری در عروق پا مثل طناب سفت و قرمزشده، یا درد و ورم در ناحیه پشت پا احساس کردید سریعا با دکتر تان تماس بگیرید. این حالت می تواند بعدا همراه با تنگی نفس و تپش قلب همراه باشد.
متخصص های انگلیسی می گویند خانمی که تازه زایمان کرده، کاری راکه می تواند خوابیده انجام دهد نشسته انجام ندهد و کاری راکه می تواند نشسته انجام دهد ایستاده انجام ندهد.
بعد از زایمان بستن لگن و شکم خوب است. ولی نه خیلی سفت. به خصوص بعد از سزارین، چون این لایه ها به هم میچسبند و چسبندگی ایجاد می شود.
در هر تغییر وضعیت از حالت خوابیده به نشسته و از نشسته به ایستاده و برعکس، کاملا شکم را به داخل می دهید و لگن را به سمت بالا میکشید و از جا بلند شوید. در واقع خودتان گن طبیعی بدن خودتان باشید.
برای جمع کردن رحم و شکم ولگن 6 هفته زمان را باید در نظر بگیرید.
مورد دیگری که امکان داره بعد زایمان پیش بیاد عفونت های ادراری هست. به هر حال شما یکسری خونریزی هایی رو بعد زایمان دارید وبدن برای عفونت مستعد است، پس اگر لباس زیرتان مرتب عوض نشود، امکان ایجاد عفونت وجود دارد.
خانمهایی که زایمان طبیعی می کنند، احتمال اینکه برش کف لگن داشته باشند هست بنابراین بخیه هایی که بعدش در این ناحیه وجود دارد باید مرتب شستشو شود و خشک نگهداری شود. گهگاهی سشوار را با باد ملایم در فاصله 20 سانتی بخیه ها نگه دارید و آنها راخشک نگه دارید و حواستان باشد که در رطوبت نمانید.
بعد از زایمان بر خلاف الان که مرتب دستشویی میروید، میزان ادرارتان کم می شود. چون در حال شیردهی هستید.و این امکان عفونت رازیاد می کند چون دستشویی کم میروید و بنابراین کمتر خودتان را چک و لباستان را عوض می کنید. پس حواستان باشد که مرتب خودتان رابشویید و خشک کنید ولباس زیر و نوار بهداشتی تان را عوض کنید.
منبع:
نظرات
ارسال نظر